top of page
  • Writer's pictureiaasbelgium

Exchange week Belgium 2017


De week van 30 oktober tot 5 november hielden we onze Exchange Week hier in België. Dit is een typische IAAS-activiteit die elk land/comité organiseert. Nodigen wij 3 Polen uit, dan mogen wij naar hun week ook met 3 Belgen gaan, een uitwisseling dus. We nodigden Spanje, Slovenië, Frankrijk, Nederland en Zwitserland uit om deel te nemen aan onze week.

Groepsfoto

Trade Fair

Ze gingen eerst naar Leuven waar ze een stadstoer deden, de bodemkundige dienst van België bezochten, een privé toer en concert hadden in de beiaard, een imker bezochten, en op een fietstochtje nog wat boerderijen bezochten ook. De laatste avond in Leuven werd dan de traditionele Trade Fair gehouden (land voorstellen met eten en drank).

Up next is een dagje Brussel. Met een stadsspel hebben we de stad verkend (en ook pauze voor een wafel natuurlijk). In dit spel kon je opdrachten voltooien, stadsdetails vinden, raadsels oplossen en andere groepen uitdagen. Als bewijs van uitvoering moest je dan een foto doorsturen. Zo moesten alle groepen om ter eerst in een boom klimmen of iemand op rolschaatsten fotograferen, … Gigantisch leuk, maar wel vermoeiend.

Dan was het de beurt aan Gent. Na ons dagje Brussel kwamen we allemaal gezellig frietjes eten (naar België komen en geen frietjes eten, stel u voor, blasphemy!). Hierna gingen we dan spelletjes spelen in de Outpost.

De volgende dag gingen we op bezoek bij het ILVO (Instituut voor Landbouw, visserij en voedingsonderzoek). Hier hebben we de serres en labo’s bezocht maar vooral gefocused op de Azaleateelt (waar Gent één van de voorlopers in is).

Toen we de serres bezochten zei onze gids Johan dit over de quarantaine tijdens proeven:

Anything can come in alive, but nothing comes out alive. Well, except for the researchers maybe.

Op zaterdag zijn we de Bourgoyen gaan bezoeken met een gids van Natuurpunt. Op deze manier konden we de vreemde maar unieke manier van natuurbehoud in België tonen.

In de namiddag zijn we dan weer iets typisch belgisch gaan doen, een brouwerij bezoeken! In de Gruut brouwerij werd iedereen eerst rondgeleid waarna ze 3 biertjes konden proeven. Ook al zit er in bijna elke exchange week in Europa een brouwerij bezoek, enkel in België is het met ons Belgisch bier 😉 Onze avondactiviteit was ook weer met bier want we hielden een kroegentocht! Hierna zijn we geëindigd op de vlasmarkt om een beetje te dansen.

De laatste dag dan, de zondag. Na lekker uit te slapen gaf Ellen een soft-skill training

over motivatie. Hoe je zelf gemotiveerd blijft maar ook zeker anderen gemotiveerd houdt. Best nuttig in een organisatie dus. Na wat vrije tijd zijn we dan allemaal gezellig gaan eten in ’t Augustijntje. Je ziet dus, een drukke week, die wij organiseren voor hen, opdat we zelf ook aan een drukke en toffe week mogen deelnemen in het buitenland!

Tegelijk met deze exchange week hielden we de RD & RExCo meeting! Hierbij kwamen de regionale directeurs en hun exchange coördinators vergaderingen houden in Gent. ’s Avonds deden ze dan met de exchangers mee aan de activiteiten.

7 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page